GreeceJS Meetup – Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μπαίνουμε δυναμικά και δημιουργικά στο 2012 με το 3ο meetup του Ελληνικού JavaScript User Group (GreeceJS)!

 

Παρουσιάσεις

Facebook & Google Maps mashups using the Facebook Query Language (FQL)
Άγγελος Χάιδας

Το concept του “Check-in” γίνεται όλο και πιο διάσημο απο τις mobile εφαρμογές των διαφόρων κοινωνικών δικτύων (4sq, Facebook, Google+ etc.). Στην παρουσίαση θα δουμε και θα αναλύσουμε ενα real-world implementation ενος mashup που φορτώνει όλα τα δεδομένα φίλων μας απο το Facebook τα οποία εχουν location data και τα παρουσίαζει δυναμικά σε χάρτη. Θα μιλήσουμε λίγο για το Open Graph χρησιμοποιώντας το Graph API Explorer του Facebook όπως και για τις δυνατότητες (αλλα και τους περιορισμούς) του Facebook Query Language (FQL) για να κατασκευάζουμε πολύπλοκα queries στην βάση του.

ProcessingJS – Fun, Art and Games!
Γιάννης Βλαχογιάννης

H ProcessingJS (o μικρός αδερφός του Processing αλλά σε javascript) είναι ένα περιβάλλον/βιβλιοθήκη που αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να πειραματιστεί κάποιος με data visualizations, digital art, interactive animations, educational graphs, video games, etc. στον web browser του χωρίς να χρειάζεται κάποιο plugin (long live javascript!). Δεν είναι μαγεία, αλλά είναι κοντά!

Node.js: a pragmatic approach
Κώστας Καρολεμέας

Πέρα από το θόρυβο γύρω από το Node.js θα δούμε πρακτικά:

  1. Τι είναι το Node.js και γιατί να το επιλέξει κανείς σε σχέση με άλλες λύσεις.
  2. 2. Πως μπορεί να συνδυαστεί με Ηeroku και MongoDB ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συγκρίσιμη με το Google App Engine.
  3. Διαθέσιμα app frameworks (π.χ. express)
  4. Διαθέσιμα εργαλεία (IDEs, testing, κλπ)

 

Ομιλητές


Greecejs-aggelos

Άγγελος Χάιδας

 Ο Άγγελος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία ως web designer πριν απο 9 χρόνια, εξελίχθηκε σε PHP developer αλλα κατέληξε να ειδικεύεται σε front end τεχνολογίες (HTML, CSS, Javascript) με έμφαση στο user experience και το search engine optimisation. Στην Ελλάδα έχει κατα καιρούς δουλέψει σε διάφορα μεγάλα sites και αυτή την περίοδο εργάζεται για το Adzuna.co.uk, ένα Αγγλικό startup.

 


Jon-vlachogiannis

Γιάννης Βλαχογιάννης

Data Magician, Software Samurai and world wide speaker. Thinks in Clojure, spawns in Erlang, runs in Python. Co-Founder of BugSense.com

 


Kostas

Κώστας Καρολεμέας

Ο Κώστας ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την ανάπτυξη εφαρμογών το 1991. Έχει συμμετάσχει με τον ρόλο του development lead στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού με ετερόκλητα αντικείμενα όπως 3D Computer Graphics, Sales Force Automation, Banking, ERP, Medical Imaging. Αντίστοιχα ετερόκλητες ήταν και η τεχνολογίες που επιστρατεύτηκαν για αυτά τα προϊόντα. Το τελευταίο διάστημα έχει εστιαστεί στην εφαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στις τεχνολογίες cloud computing και web. Η μεγάλη του τεχνολογική αγάπη ήταν είναι και θα είναι τα computer graphics που δεν χάνει ευκαιρία να εισάγει ακόμη και σε project που δεν έχουνε άμεση σχέση!

 

 

Τοποθεσία

CoLab Workspace Athens (map)

http://colabworkspace.com/

Το CoLab είναι 5 λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι και 3 λεπτά από το Σύνταγμα. Ημερομηνία Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, 19:00. Ελάτε νωρίτερα να γνωριστούμε!

Advertisement

Published by

Dio Synodinos

Dio Synodinos is President at C4Media. Previous roles in C4Media included Head of R&D, Head of QCon IT, Product Manager and InfoQ Queue Lead Editor. His passion is people development and coaching diverse teams that deliver extraordinary results. He has been following innovation in software development, the last 20 years, as a member of specification committees, author of technical books, author of academic publications, speaker at technical events, engineering team manager, and contributor to open source projects. C4Media is dedicated to helping progressive dev teams adopt new technology & practices, with early adopters social proof, through https://www.infoq.com and https://qconferences.com.

5 thoughts on “GreeceJS Meetup – Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012”

  1. Καλημέρα. Ήθελα πολύ να έρθω αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα. Μήπως έχετε ανεβάσει κάπου τις παρουσιάσεις ή/και τα βίντεο;

Comments are closed.