GreeceJS Meetup – Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μετά την επιτυχημένη πρώτη μας συνάντηση, το 2ο meetup του Ελληνικού JavaScript User Group (GreeceJS) είναι πραγματικότητα!

Greecejs

 

Παρουσιάσεις

LinkedIn + Facebook Javascript APIs: Πώς και γιατι;
Άγγελος Χάιδας 

Πέρα από το να βάλουμε ενα Like! button ή “Share on XXX” link στα websites μας, πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πραγματικά τα social networks των χρηστών για να δημιουργήσουμε εφαρμογές που είναι χρήσιμες και εξατομικευμένες για κάθε χρήστη; Θα παίξουμε με ενα real-world implementation, θα δούμε τα Javascript APIs του LinkedIn και του Facebook, θα εξετάσουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός και θα κάνουμε και μια μικρή παραπομπή στον μηχανισμό HTML5 storage (AmplifyJS library).

Εισαγωγή Backbone.js
Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Το Backbone.js είναι μια μικρή βιβλιοθήκη που μας βοηθά να οργανώνουμε τον κώδικα μας γύρω από τα δεδομένα της εφαρμογής. Εισάγει έννοιες όπως Models, Collections, View, key-value observers. Η ζωή σαν στον browser δε θα είναι ποτέ η ίδια μετά τη χρήση του Backbone.js!

WebGL
Αλέξης Μπρεζας

WebGL και Games στο Web!

 

Ομιλητές

 

Greecejs-aggelos

Άγγελος Χάιδας

 Ο Άγγελος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία ως web designer πριν απο 9 χρόνια, εξελίχθηκε σε PHP developer αλλα κατέληξε να ειδικεύεται σε front end τεχνολογίες (HTML, CSS, Javascript) με έμφαση στο user experience και το search engine optimisation. Στην Ελλάδα έχει κατα καιρούς δουλέψει σε διάφορα μεγάλα sites και αυτή την περίοδο εργάζεται για το Adzuna.co.uk, ένα Αγγλικό startup.

 

Greecejs-panos

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

O Παναγιώτης Παπαδόπουλος κατά κόσμο @panosjee είναι συνιδρυτής του BugSense, μιας υπηρεσίας που βοηθά τους mobile developers να κάνουν καλύτερες τις εφαρμογές του. Εχει εργαστεί σε πολλά startups, υπήρξε freelancer και ερευνητής. Αν και αγαπά την Python ενώ ξεκίνησε τα Ruby Meetups και το GTUG πού και πού πρέπει να γράψει και javascript που καμιά φορά λατρεύει άλλες τη μισεί.

 

Mprezas

Αλέξης Μπρεζας

O Αλέξης είναι 20 χρονών από τη Θεσσαλονίκη. Έχει φτιάξει μια ομάδα προγραμματισμού, την kamibu, από το 2006 η οποία δημιούργησε το social network http://zino.gr όσο ήταν ακόμη μαθητής. Το 2009 μπήκε στην σχολή πληροφορικής του ΑΠΘ και δούλεψε για 6 μήνες στο http://socialwhale.com startup. Τον Ιανουάριο φέτος πήρε επένδυση από το openfund, έγινε η kamibu επιχείρηση, και φτιάχνει το http://finalengine.com και το http://xsteer.com. Τα γραφεία της kamibu είναι στο Colab workspace όπου γίνεται και η ομιλία του Meetup.

 

 

Τοποθεσία

CoLab Workspace Athens (map)

http://colabworkspace.com/

Το CoLab είναι 3 λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι και 5 λεπτά από το Σύνταγμα. 

 

Ημερομηνία

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, 19:00. Ελάτε νωρίτερα να γνωριστούμε!

 

Advertisement

Published by

Dio Synodinos

Dio Synodinos is President at C4Media. Previous roles in C4Media included Head of R&D, Head of QCon IT, Product Manager and InfoQ Queue Lead Editor. His passion is people development and coaching diverse teams that deliver extraordinary results. He has been following innovation in software development, the last 20 years, as a member of specification committees, author of technical books, author of academic publications, speaker at technical events, engineering team manager, and contributor to open source projects. C4Media is dedicated to helping progressive dev teams adopt new technology & practices, with early adopters social proof, through https://www.infoq.com and https://qconferences.com.

7 thoughts on “GreeceJS Meetup – Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011”

 1. Καλη η προσπάθεια, αλλά καθόλου καλός ο χώρος, εφόσον είναι ο ίδιος με την προηγούμενη φορά…
  Πολύ μικρός και στενός, και η έλλειψη μικροφώνου έκανε την παρακολούθηση αδύνατη για εμάς που πήγαμε λίγο αργότερα και ήμασταν στο πίσω μέρος. Κρίμα

 2. Θα βρισκόμαστε στα νέα γραφεία του Colab που είναι πιο ευρύχωρα 😉

 3. Να φανταστώ πως θα πρέπει να γνωρίζουμε ήδη javascript σωστά ;

 4. Αν και δεν υπάρχει παρουσίαση “Εισαγωγή στην JavaScript”, πιστεύω οτι κάποιος που ενδιαφερεται να ασχοληθεί με την γλώσσα και έχει κάποια σχέση με τον προγραμματισμό θα βρει ενδιαφέρον.

 5. I would like to come but my Greek is far from being perfect. I can see from photos of past event that slides are in english, but the talking is probably done in greek. Am I right?

 6. Yes Peter, the slides will probably be in English and the talking in Greek, but JavaScript can be our lingua franca 🙂

 7. “Το CoLab είναι 3 λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι και 5 λεπτά από το Σύνταγμα. ”

  θα έλεγα ότι πρέπει να διορθωθεί σε :
  “Το CoLab είναι 5 λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι και 3 λεπτά από το Σύνταγμα. “

Comments are closed.