GreeceJS Meetup – Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το 1ο meetup του Ελληνικού JavaScript User Group (GreeceJS) είναι πραγματικότητα!

Παρουσιάσεις

Εισαγωγή στη JavaScript
Παναγιώτης Αστήθας

Rhino50

H JavaScript είναι μια γλώσσα που πολλοί χρησιμοποιούν, αλλά ελάχιστοι αγαπούν. Οι λόγοι για αυτή την απέχθεια είναι εν μέρει βάσιμοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι η γνωριμία του καθενός με τη γλώσσα δε συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες συστάσεις. Σε αυτή την εισαγωγική παρουσίαση θα επικεντρωθούμε σε λίγα, αλλά σημαντικά χαρακτηρηστικά της γλώσσας, όπως το prototypal inheritance, τα closures και το variable scoping, για να μπορέσει κάποιος που είχε περιστασιακή μόνο ενασχόληση με αυτή να αντιληφθεί της διαφορές της με συναφείς γλώσσες, όπως η Java. Για περισσότερο σασπένς θα κάνουμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας ορισμένα bleeding edge εργαλεία για developers που θα παρουσιαστούν στο Firefox 6.

Εισαγωγή στο jQuery
Άγγελος Χάιδας

Jquery_presentation_thumb

Μετα απο μια αναφορά στο jQuery framework αλλα και στους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους αξίζει ενας javascript developer να επενδύσει χρόνο σε αυτό, θα δουλέψουμε πάνω σε μια υπάρχουσα ιστοσελίδα για να δούμε μερικά παραδείγματα για selectors, DOM manipulation, και ajax calls και θα τελειώσουμε με μερικές ουσιαστικές συμβουλές για το πως βοηθάει το jQuery εναν javascript developer να κάνει την δουλειά του ιδίου καί των συνεργατών του (backend programmers & SEO experts) πιο εύκολη.

Τί θα αλλάξει με την καινούργια έκδοση της JavaScript (a.k.a. EcmaScript 6, es.next, …)
Διονύσης Συνοδινός

My_preso_splash

Από τους προγραμματιστές που “γράφουν” JavaScript, λίγοι γνωρίζουν πως ακριβώς προκύπτουν οι νέες εκδόσεις της γλωσσας, μέσω της επιτροπής EcmaScript και του αντίστοιχου στάνταρ που εκδίδει. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν οτι τέλη Μαίου, η επιτροπή αυτή συνεδρίασε και αποφάσισε (feature freeze) για τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα έκδοση της JavaScript. Κατα την διάρκεια της παρουσίασης θα δούμε διάφορα από τα νέα features που θα αλλάξουν την ζωή τόσο των έμπειρων προγραμματιστών και των δημιουργών βιβλιοθηκών, όσο και των αρχάριων προγραμματιστών. Επίσης θα γίνουν αναφορές σε γενικότερα θέματα που αφορούν την εξέλιξη της JavaScript σαν πλατφόρμα, τόσο στον browser, όσο και στον server.

Ομιλητές

Artistic

Ο Παναγιώτης έχει εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια ως μηχανικός υπολογιστών και λογισμικού σε διάφορους ρόλους, αλλά αυτό που τον κέρδισε είναι ο προγραμματισμός εφαρμογών. Αυτή την εποχή αναπτύσσει τα νέα Firefox developer tools για το Mozilla Foundation.
Chaidas

Ο Άγγελος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία ως web designer πριν απο 8 χρόνια, εξελίχθηκε σε PHP developer αλλα κατέληξε να ειδικεύεται σε front end τεχνολογίες (HTML, CSS, Javascript) με έμφαση στο user experience και το search engine optimisation. Στην Ελλάδα έχει κατα καιρούς δουλέψει σε διάφορα μεγάλα sites (π.χ. nooz.gr, zougla.gr, automoto.gr, property.gr) και αυτή την περίοδο εργάζεται για ενα Αγγλικό startup.
Synodinos-infoq-authors
Ο Διονύσης είναι editor στο InfoQ, webmaster στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και freelance consultant. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με τεχνολογίες Internet και είναι φανατικός υποστηρικτής της ιδέας του Open Web. Αγαπημένη του ασχολία είναι να “μαγειρεύει”: κώδικα για το επόμενο pet project του, ή τηγανίτες για την κόρη του.


Τοποθεσία

CoLab Workspace Athens 
http://colabworkspace.com/
Το CoLab είναι 3 λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι και 5 λεπτά από το Σύνταγμα.
Χάρτης

Ημερομηνία

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, 19:00.

Κόστος

5€ ανά άτομα για τα έξοδα του χώρου (προβολικά, καφέδες κλπ) και δίνονται και 10 ώρες για χρήση του Colab από όσους παρευρεθούν. Το κόστος αφορά αποκλειστικά έξοδα του colab και δεν αφορά τους διοργανωτές!

 

Σας περιμένουμε!

 

Advertisement

Published by

Dio Synodinos

Dio Synodinos is President at C4Media. Previous roles in C4Media included Head of R&D, Head of QCon IT, Product Manager and InfoQ Queue Lead Editor. His passion is people development and coaching diverse teams that deliver extraordinary results. He has been following innovation in software development, the last 20 years, as a member of specification committees, author of technical books, author of academic publications, speaker at technical events, engineering team manager, and contributor to open source projects. C4Media is dedicated to helping progressive dev teams adopt new technology & practices, with early adopters social proof, through https://www.infoq.com and https://qconferences.com.

4 thoughts on “GreeceJS Meetup – Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011”

 1. Χρειαζεται registration ή απλα παρακολουθουμε? 🙂

 2. Σπύρο δεν υπάρχει κάποιο registration αυτή την στιγμή. Αν υπάρξει αλλαγή θα ενημερωθείς έγκαιρα από αυτό το site ή το Google Group.

  Τα λέμε από κοντά!

 3. Θα έχουμε και μια μικρή παρουσίαση και ανακοίνωση μιας νέας θέσης εργασίας, οπότε διαδώστε το:

  “1350 companies, 85 market sectors, 32 man months: A customer’s perspective to building a web-app”
  description:
  George (http://uk.linkedin.com/in/voulgaris) will give a quick overview of VisionMobile’s (http://visionmobile.com) recently launched Atlas Interactive Beta service (http://atlas.visionmobile.com), highlight some of the learnings and issue a call for developers as the project is about to scale-up.

 4. Λόγω των κινητοποιήσεων στην πλατεία Συντάγματος, υπολογίστε οτι θα καθυστερήσετε αρκετά να προσεγγίσετε τον χώρο του CoLab!

Comments are closed.